Stageplek: Woonbegeleider bij Zorgboerderij de Lingehof


Zoek je nog een leuke stageplaats op een unieke plek? Zoek dan niet verder!

Zorgboerderij de Lingehof is een kleinschalig particulier initiatief dat 24-uurs zorg en dagbesteding biedt aan mensen met een zorgvraag. De Lingehof is een familiebedrijf dat in 1995 is opgezet vanuit ideële motieven en zich wil onderscheiden door een kleinschalige betrokken zorgverlening van hoge kwaliteit. Zo zijn we o.a. ISO9001-2015 gecertificeerd. De zorg wordt gegeven op twee locaties waar volop agrarische activiteiten plaatsvinden. Zo worden er bijvoorbeeld op de woonlocatie 1500 biologische geiten gemolken. Daarnaast is er sinds een aantal jaar een houtwerkplaats waar hoogwaardige, houten producten worden gemaakt.

Onze missie is om door middel van een empathische manier van zorgverlening, mensen met een beperking een warm thuis te geven waar zij zich prettig voelen en zich maximaal kunnen ontwikkelen. Dit doen wij gebaseerd op christelijke waarden en normen.

De kern van de functie

Je draait mee tijdens het uitvoeren van 24-uurs ondersteuning (wonen), begeleiding en zorg aan mensen met een licht verstandelijke beperking. De ondersteuning is gericht op het uitvoeren van respectvolle ADL zorg, praktische en ontwikkelingsgerichte dienstverlening en begeleiding bij het dagelijks functioneren van de bewoners. De begeleiding bij de activiteiten is gericht op ontspanning, zinvolle tijdsbesteding en activering, passend binnen individuele leerdoelen en toekomstplannen van de bewoner.

Wat verwachten wij?

  • Je ziet het als uitdaging om iedere dag weer een warm thuis te kunnen bieden aan de bewoners
  • Je bent in staat een goede sfeer te creëren op de groep, waarin je ook aandacht hebt voor het indidue
  • Je hebt het vermogen tot zelfreflectie
  • Je voelt je thuis in de christelijke identiteit van de woonvorm
  • Je bent een stabiele persoonlijkheid en beschikt over daadkracht
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep

Om de functie goed te kunnen uitvoeren beschik je over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden. Je bent stressbestendig en flexibel. Je bent besluitvaardig en doortastend. Je beschikt voldoende geduld en doorzettingsvermogen. Gezien de locatie is het een pré dat je beschikt over een rijbewijs.

Wat bieden wij?

Wij bieden een fijne stageplek waar je veel verantwoordelijkheid krijgt (naarmate je dat aankan) en waar je je volop kunt ontwikkelen. We werken in een klein, enthousiast team die zich met passie inzet om het beste uit iedere persoon te halen.

Geïnteresseerd? Neem dan z.s.m. contact op met Jobke Blaauw en mis deze toffe stageplek niet! Je kunt een mail sturen naar: j.blaauw@delingehof.nl of via 06- 57615780.